Meteen naar de inhoud

Bijna nergens krijgt u nog rente op uw spaargeld van enige betekenis of u moet zelfs betalen voor het aanhouden van geld op een bankrekening. En met de huidige inflatie en wat belasting gaat uw spaarsaldo per saldo hard achteruit. Het alternatief is om te beleggen. Bijvoorbeeld in vastgoed of op de beurs. Dat is echter nooit zonder risico want risico en rendement gaan immers hand in hand.

Beleggen in vastgoed is voor de lange termijn een uitstekend alternatief. Het probleem is op dit moment echter dat er voor een redelijke prijs nauwelijks wat aangekocht kan worden. Daarnaast vraagt het beheer ook de nodige inspanning en verantwoordelijkheden. Er komt dus een hoop bij kijken. Er is doorgaans minimaal 30% eigen geld nodig om beleggingsvastgoed te financieren. Voor het overige deel kunnen wij u voorzien van een hypotheek. Een alternatief is een belegging in vastgoedbeleggingsfondsen.

Via een verzekering kunt u ook beleggen in beleggingsfondsen. Het voordeel is dat met professioneel beheer u reeds met kleine bedragen gespreid kunt beleggen. U kunt dat ook zelf doen via een beleggingsrekening. Dat vraagt echter meer inspanning. Wij hebben diverse mogelijkheden voor u in een beleggingsverzekering.

Op de beurs is er met een goede aanpak een gedegen rendement te behalen met een ‘beperkt en gecalculeerd’ risico. Dat vraagt inzet, geduld en doorzettingsvermogen. Wij kunnen u helpen om uw eigen strategie te ontwikkelen of te verbeteren, gebaseerd op Risico management, een goede Mindset en Technische Analyse eventueel aangevuld met fundamentele aspecten. Dat kost u in eerste instantie een hoop tijd, maar uiteindelijk kan een half uur per week al voldoende zijn om uw beleggingsportefeuille te beheren.

Op internet is een hoop te vinden over Beleggen. Wat ons betreft kan een hele hoop zo de prullenbak in. Het is dus belangrijk dat u begint om de juiste dingen te leren. Ook hier is ‘Eenvoud de ultieme verfijning’.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Voor bedragen vanaf 100.000 euro werken wij samen met enkele geselecteerde vermogensbeheerders. Daarbij staan kapitaalbehoud en gedegen groei voorop. Wij kunnen u introduceren voor een kennismakingsgesprek bij een voor u geschikte partij.