Ga naar de inhoud

Bijna nergens krijgt u rente op uw spaargeld die de huidige inflatie kan bijbenen met het gevolg dat uw spaarsaldo per saldo hard achteruit gaat. Het alternatief is om te beleggen. Dat is echter nooit zonder risico. Risico en rendement gaan immers hand in hand.

Op de beurs is er met een goede aanpak een prima rendement te behalen met een ‘beperkt en gecalculeerd’ risico. Dat vraagt inzet, geduld en doorzettingsvermogen.

Op internet is een hoop te vinden over beleggen, traden of day trading. Helaas kan een hoop daarvan de prullenbak in. Het meeste op YouTube gaat u echt niet helpen om de algoritmen van professionals te verslaan en veel ‘goeroes’ met duizenden volgers verdienen meer aan wat ze willen verkopen of de advertenties in hun video’s, dan dat ze zelf op de beurs verdienen. De transparantie is vaak ver te zoeken.

Dat betekent echter niet dat er geen goede educatie is, maar voor wie niet bekend is met het spel, is het vaak moeilijk om onderscheid te kunnen maken en niet ten prooi te vallen aan de mooie verhalen van een ‘influencer’. Geld verdienen op de beurs kan prima, maar consistent geld verdienen is echt niet zo makkelijk als het vaak wordt voorgespiegeld. Emoties of gebrek aan discipline zitten al snel in de weg.

Wij kunnen u helpen om een goede training te vinden zodat u uw eigen strategie kunt ontwikkelen, gebaseerd op praktische analyse, een gedegen risico model en de juiste mindset. Dat kost u in eerste instantie een hoop inzet, maar uiteindelijk kan een half uur per week voldoende zijn om uw posities te beheren. U kunt daarbij beginnen met een klein bedrag of op een simulator om te oefenen.

Het is dus belangrijk dat u begint om de juiste dingen te leren over de werking van de beurs want anders is frustratie vaak het enige dat overblijft van uw beleggingsrekening. Wij beschikken over een goed netwerk met gedegen educatie waar u daadwerkelijk kunt leren hoe u geld moet verdienen in de dynamische en uitdagende beursomgeving zonder alle onzin die op internet verkocht wordt.

Via een verzekering kunt u beleggen in beleggingsfondsen waarbij u met kleine bedragen gespreid kunt beleggen. Dit werkt het best voor een lange periode waarbij u geen omkijken heeft naar het beheer. Wij hebben diverse mogelijkheden voor u in een beleggingsverzekering.

Beleggen in vastgoed is voor de lange termijn een prima alternatief. De huidige belastingwetgeving en de hoge prijzen maken het op dit moment echter moeilijk om interessante aankopen te kunnen doen. Daarnaast vraagt het beheer ook de nodige inspanning en verantwoordelijkheden. Er komt dus een hoop bij kijken. Voor de financiering is er doorgaans minimaal 30% eigen geld nodig om beleggingsvastgoed te financieren. Voor het overige deel kunnen wij u voorzien van een hypotheek mits u deze kunt betalen uit uw reguliere inkomen. Een alternatief is een belegging in vastgoedbeleggingsfondsen.

Voor bedragen vanaf 100.000 euro werken wij samen met enkele geselecteerde vermogensbeheerders. Daarbij staan kapitaalbehoud en gedegen groei voorop. Wij kunnen u introduceren voor een kennismakingsgesprek bij een voor u geschikte partij.